Dermatologie

Dermatologie is het specialisme dat zich bezig houdt met het behandelen van huidziekten. Er zijn vele soorten huidziekten en huidafwijkingen zowel aangeboren als verworven.

Op de polikliniek dermatologie locatie Apeldoorn en Zutphen wordt u persoonlijk gezien door een van onze dermatologen voor de diagnose en behandeling van alle aandoeningen van de huid, slijmvliezen, haren, nagels en spataderen.

Hoe gaat de dermatoloog te werk?

De dermatoloog is gedurende de gehele behandeling actief betrokken bij de patiënt. Dit komt doordat de dermatoloog niet alleen het onderzoek uitvoert, maar ook de behandeling doet (chirurgische ingrepen en specifiek dermatologische behandelingen). Denkt u hierbij aan cryochirurgie (“bevriezingstherapie”), elektrochirurgie, lichttherapie en lasertherapie van de huid.

De dermatoloog ziet vrijwel alle patiënten op de polikliniek en is meestal bij de behandeling van begin tot eind zelf betrokken. Slechts enkele patiënten worden opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling. Ook bestaat soms de mogelijkheid tot dagbehandeling.

Welke deelgebieden kent de dermatologie?

  • Dermato oncologie: richt zich op de behandeling van huidkanker.
    Flebologie: de behandeling van spataderen en ziekten van de huid door het niet goed functioneren van deze aderen, zoals een ‘open been’.
  • Allergologie: onderzoek en de behandeling van huidziekten bij mensen met overgevoeligheid voor allerlei materialen.
    Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA); richt zich op klassieke geslachtsziekten zoals syfilis en gonorroe (‘druiper’), maar ook allerlei andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld herpes, chlamydia-infecties en wratten op de geslachtsorganen.
  • Fotodermatologie: de behandeling van huidaandoeningen met behulp van licht (fototherapie) en van huidaandoeningen die door zonlicht juist worden beïnvloed of veroorzaakt.
  • Operatieve dermatologie: bv. het wegsnijden van huidkanker tot het transplanteren van huid op wonden, zoals bij een open been.
  • Cosmetische dermatologie: alles wat te maken heeft met verfraaiing van de huid en de contouren van het lichaam. Behalve het verwijderen van ongerechtigheden op de huid, zoals steelwratten en pigmentvlekken, omvat dit in toenemende mate ook de behandeling van storende bloedvaatjes in het aangezicht, het behandelen van littekens (bijvoorbeeld littekens door acne) en het verwijderen van overmatige beharing met laser/flitslampen.

Dermatologie Zutphen
Als extra aandachtsgebieden hebben wij huidkanker (zoals het basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom), kinderdermatologie, psoriasis en eczeem. Daarnaast werken wij multidisciplinair (met andere specialisten), zoals bijvoorbeeld internisten, plastisch chirurgen, reumatologen en algemeen chirurgen, om u altijd de nodige zorg te kunnen bieden.

Zorg bij u in de buurt

Wij houden tevens spreekuren op de locaties EpeLochem en Dieren.

Werken bij het Gelre
MEER INFO

Ons actuele vacatures bij CMS Gelre

CMS Gelre is regelmatig op zoek naar kwalitatief hoogwaardige specialisten. Heeft u interesse in werken bij het CMS Gelre en zijn er geen vacatures, stuur dan een open sollicitatie info@cmsgelre.nl.