Intensive Care Geneeskunde

Op de afdeling Intensive Care (IC) liggen patiënten die intensieve medische en verpleegkundige zorg nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld patiënten na een grote operatie, patiënten die betrokken zijn geweest bij een ongeval of patiënten met ernstige infecties.

Wie helpen u op de IC?

IC-verpleegkundigen houden alle patiënten voortdurend en nauwlettend in de gaten. Ze letten onder meer op de hartslag, de bloeddruk en de ademhaling.

De intensivisten (specialisten op het gebied van Intensive Care) zijn verantwoordelijk voor het medisch beleid. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week is er een intensivist beschikbaar, die indien nodig het beleid zal aanpassen.

Bij de behandeling van iedere Intensive Care patiënt is een team van artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten betrokken. Iedere dag bespreekt de intensivist in dit team de toestand van de patient en voert overleg over de verdere behandeling. Zo lang de patiënt op de Intensive Care afdeling ligt is de intensivist de hoofdbehandelaar. Daarnaast zijn er arts-assistenten werkzaam op de afdeling.

Contactgegevens en meer informatie:
Locatie Apeldoorn – Locatie Zutphen

Werken bij het Gelre
MEER INFO

Ons actuele vacatures bij CMS Gelre

CMS Gelre is regelmatig op zoek naar kwalitatief hoogwaardige specialisten. Heeft u interesse in werken bij het CMS Gelre en zijn er geen vacatures, stuur dan een open sollicitatie info@cmsgelre.nl.